Mad og drikke, der kan forværre leddegigten

Ligesom der er kost, der har en lindrende effekt på leddegigten, er der også mad og livsstilsvaner, der kan forværre leddegigten. Især tre syndere kan forstærke gigtsymptomerne…

Leddegigt og kost

Sukker

For meget sukker øger risikoen for overvægt. Og jo flere kilo du har på kroppen, jo mere belaster du dine led. Du behøver ikke at undgå sukker. Men skær gerne ned på slik, sodavand, saft, kager og is.

Alkohol

Et lavt til moderat alkoholforbrug skader ikke knoglerne. Omvendt har flere studier vist, at et langvarigt og stort alkoholforbrug nedbryder knoglerne. Du skal også være opmærksom på, at alkohol kan have en indvirkning på effekten af din medicin, og alkohol kan øge eventuelle bivirkninger af medicinen. Læs derfor indlægssedlen for din medicin og spørg gerne din læge til råds.

Rygning

Rygning kan forværre din leddegigt og påvirke behandlingen af gigten. Generelt øger rygning risikoen for hjerte-kar-sygdomme, som du i forvejen har øget risiko for pga. gigten. Så ryger du, bør du stoppe. Det er lettere sagt end gjort, især hvis du ikke får hjælp til det. Heldigvis findes der mange tilbud om rygestop.

Find rygestoptilbud i din kommune på Stoplinien

DK/DARH/1801/0006/marts2018