Kender du det?

2/11-2017

At en duft, en fornemmelse, et sted eller en sang – sender dig direkte retur til fortiden – næsten som om du stadig selv var der!

Forleden var en “nattøjsdag”, og jeg fik gået mine spillelister igennem på telefonen – og vupti, var der en sang, som førte mig tilbage til koncertstedet Train i Aarhus. En sang, som udkom på et tidspunkt i mit liv, hvor jeg var mere syg end først antaget.

Jeg ved i dag, hvorfor min hjerne dengang sagde én ting og min krop noget andet – og hvorfor hjernen og kroppen reagerede så forskelligt. Men dengang kunne jeg altid bortforklare det til noget andet i mit liv.

For eksempel at have to små børn, som er født med 18 måneders mellemrum. Hus, have, mand og ja, en lille sygdom som hed “leddegigt”. Jeg var bare træt. Det var en hård tid med sønnike, der havde astma/kolik i næsten et år – ja, mine undskyldninger var mange og kunne nok helt sikkert berettiges, men jeg løj – især overfor mig selv. Jeg retfærdiggjorde ikke min sygdom. Jeg accepterede den ikke som en del af mig. Jeg ville bare være Lisbeth, og jeg kunne det hele S E L V!

Livet med leddegigt

Jeg havde to små børn (og elskede dem), men når vi som familie havde været til et arrangement, en fredag eller lørdag, og kørte igennem byen sent om aftenen – “brændte”, ja, jeg vil måske endda sige, at min krop “skreg” efter at tage af sted for at fyre den for vildt af i byen og danse natten lang med min mand og veninder.

Desværre havde jeg på daværende tidspunkt ikke nogen fornemmelse af sygdommen, og at jeg allerede havde presset citronen nok i forvejen, bare ved at jeg ikke selv havde accepteret sygdommen.

Og hvis jeg ikke selv havde accepteret den, hvordan skulle min omgangskreds forstå, at jeg var SYG!

Flashback til fortiden kan give mange gode erindringer og virkelig også mange episoder, hvor jeg ville have ønsket, at jeg havde haft flere ligesindede og fået talt om mine følelser, tanker og bekymringer.

Leddegigtportalen er et godt sted at starte – hjemmesiden giver råd, viden og en masse godt indhold om livet med leddegigt.

Hvis du har brug for hjælp eller lyst til at snakke med andre i samme situation – har mulighederne aldrig være bedre end nu! Kom ud og hør andre – fortæl din historie og lyt til de gode råd, som kommer hen ad vejen – for de er der, du skal bare høre dem!

Tak, fordi du læste med!
Lisbeth

M-DK-00000614/Version 1.0/Nov2022