King – familiens ”pullerhund”

12/12-2017

En af grundene til, at vi fik vores dejlige toypuddel King var, at så kunne jeg komme op og ud af fjerene, som her til morgen.

Jeg nyder, at have ham hjemme ved mig. Især efter at børnene er flyttet hjemmefra, og jeg er blevet lidt ensom på de lange dage, jeg er alene hjemme.

Alle fortæller om, hvor dejligt det bliver, når ungerne flyver fra reden – men ingen fortæller om, hvor ensomt det kan blive for en som mig, der er mange timer alene, fordi jeg ikke kan arbejde fuld tid. Med King er jeg ikke ensom.

Livet med leddegigt

En anden grund til, at vi har King er faktisk for, at jeg skulle ”lære” at sige NEJ på jobbet og holde min normerede tid som fleksjobber. Det var faktisk meget svært for mig, for jeg havde jo ingen børn, der skulle hentes, ingen der ”ventede” på mig hjemme – så jeg kunne da lige blive lidt længere…

Det hjælper mig meget at have King hjemme ventende – et ansvar!

Han hjælper mig til at slappe af, især når jeg har været “på” i mange dage. For jeg er typen, som liiiige er nødt til at kigge på vasketøj, støvsugning og måske lidt rengøring. Huset gør ikke sig selv rent. Hvis bare…

Jeg er også en af dem, som synes, at verden godt kan blive lidt depressiv, når solen ikke er fremme i længere tid. Så i sådanne perioder er King og jeg lys og varme. Og måske også grunden til, at min mand og jeg har valgt at bruge al vores opsparing på et sommerhus i Spanien.

Jeg bryder mig ikke om kulde og våde og kolde vinde. Er dog nødt til at indrømme, at det er flot med et sne- og frostdækket landskab.

Det er bare ligesom om, at hele kroppen lukker ned og går i dvale som bjørnene (hvis kroppen bestemte, så lå jeg under dynen på sofaen og i min seng i de perioder).

MEN det kan jeg jo ikke, blandt andet fordi kroppen ikke har godt af det, men også fordi sindet heller ikke har godt af det.

Hvis dit sind ikke er “indstillet” på positivitet og bliver fodret med nye input, kan det faktisk gå ud over din sygdom – krop og sjæl har en stor betydning for dig.

Op med dig, ud og nyd naturen – ta’ hen til en ven og få en snak og en kop varmt et eller andet. Al dette har stor betydning for dig og dine kære, også selv om kroppen larmer og siger DVALE…

Tak fordi du læser med!
Lisbeth

M-DK-00000614/Version 1.0/Nov2022