Nattøjsdag

11/10-2017

For første gang i lang tid hedder den “nattøjsdag”. Ikke fordi jeg går i nattøj hele dagen, men fordi jeg ikke skal ud af huset til træning, arbejde, eller bare handle.

Nej, i dag skal jeg bare have nattøjsdag.

Navnet kommer, fra da vores børn var små, og vi skulle være hjemme hele dagen og bare slappe af – uden en kalenderaftale eller legeaftaler. Dage, hvor vi bare kunne tøffe rundt i huset og ikke behøvede at have tøj på og gøre sig “pæn”. Man kunne bare hygge med det, man lige havde lyst til og slappe af i hinandens selskab, og vi elskede det!

Nattøjsdage er noget alle bør indføre i deres liv.

 

Livet med leddegigt

I dag kan familier virke så stressede og ikke have tid til nattøjsdage. Det har vi stadig i vores lille familie, og selv om mine børn er store i dag, så husker vi alle vores nattøjsdage tydeligt, og selv i dag når vi er samlet over flere dage, kan en nattøjsdag stadig godt snige sig ind. Har du/I ikke en nattøjsdag, så få den indført – det er det bedste for dit sind, krop og familielivet.

Nattøjsdage og sofaen er det, der indimellem redder mine dage fra ikke at vælte.

Dagene var tidligere ”usynlige” og med mellemrum også variable i sin struktur – MEN de var der, og derfor er disse dage kommet til, at hedde nattøjsdage og sofadage!

Ved at navngive dagene, kan jeg på en måde lovliggøre det for mig selv. Lyder skørt, ikke? Det burde ikke være nødvendigt, men det har været en stor hjælp. Der er ikke mange, der har behov for at synliggøre disse dage. Men de er en vigtig del af min hverdag, og også en af måderne jeg synliggør det for andre end mig selv.

Tak fordi du læste med!
Lisbeth

M-DK-00000614/Version 1.0/Nov2022