Motivation i hverdagen

10/10-2018

Definitionen af det kedelige liv må være en dagligdag med meget forudsigelighed og få undtagelser. Og manglende motivation i hverdagen. Det er ofte min hverdag, der er fyldt af ingenting. Og det vildeste, der sker i løbet af dagen, er, at jeg går en tur med hunden. Når det er koldt og blæsende er den aktivitet ikke så fed. Indimellem rejser jeg mig fra sofaen for at bevæge mig ud til køkkenet for tage en ny kop te og tilbage igen. Det kan være helt sindsoprivende 😉 Men det absolutte højdepunkt på dagen er, når min mand kommer hjem, og vi får os en snak om hans dag. På dage som disse, kommer det stadig helt bag på mig, hvor meget trætheden fylder i mit liv. Jeg har med tiden udviklet utallige metoder til at klare diverse aktiviteter på en måde, så trætheden ikke får bugt med mig

Det kan være svært at motivere sig selv, især for mig, nu hvor børnene er fløjet fra reden. Ingen af de faste rutiner bliver overholdt, når det kun er Nuller (min mand) og jeg, der er tilbage i hjemmet – og selvfølgelig King, vores hund. Det er nemmere for mig at finde motivationen, når jeg er sammen med andre. Så bliver det lettere at tage sig sammen til at gå en lang tur med hunden eller mødes i byen til en kop kaffe. Men når jeg er alene, har jeg svært ved at finde motivationen.

Motivationsfaktor

Hvordan finder jeg så min motivation til at gøre tingene, såsom madlavning, tøjvask, rengøring, de lange gåture mm. – når jeg nu for det meste af tiden er alene? Jeg ved, at jeg er nødt til at holde mig i gang, for ellers gør kroppen endnu mere bøvl – læs her, hvad motion gør ved leddegigt.

Jo lavere min energi er, og jo færre lange gåture jeg får gået – jo sværere har jeg ved at komme i gang. Der skal selvfølgelig være plads til de dage, hvor jeg ikke har lyst til at forlade sengen. Men jeg skal hele tiden huske mig selv på, at dovenskab avler dovenskab.

Det er faktisk en af mine motivationsfaktorer. At jeg ved, at mit energiniveau ikke bliver fyldt op af de dage, hvor sofaen vandt eller jeg ikke kan komme ud af sengen.

Mit energiniveau bliver boostet af aktivitet, og derfor skal jeg tvinge mig selv til at gå den lange tur alene og tage vasketøjet (der tager 10 min.), også selv om det virker fuldstændigt uoverskueligt og som en ret stor opgave i nuet.

Aktivitet skaber energi. Selvom det kan være noget så svært, så ved jeg det og forsøger at bruge det i argumentationen overfor mig selv på øv-dagene. Men selv hos mig falder det nogle gange til jorden – kender du det?

Tak, fordi at du læser med.

Knus

Lisbeth

M-DK-00000614/Version 1.0/Nov2022