Nogle gange er det okay… at bruge kroppen ekstra meget

25/7-2018

Nogle gange er det okay at bruge kroppen ekstra meget, som da vi holdt fest for min mand i anledning af, at han blev et halvt århundrede.

I starten af fødselsdagsplanlægningen blev vi enige om, at det kun skulle være en lille fest med vores nærmeste omgangskreds. Men da der landede en masse invitationer i vores postkasse henover foråret, blev det hurtig til, at vi måtte invitere en masse dejlige mennesker til hans fødselsdag.

Da livet med en kronisk sygdom ikke just giver store indkasseringer på bankkontoen, var det nødvendigt at kigge på fødselsdagen med sparsomme øjne.

At tage til Tyskland er ikke så meget mig – jeg er ikke vild med de store supermarkeder. Og jeg tænker heller ikke, at der er den helt store økonomiske gevinst at hente ved en tur over grænsen. Man kunne måske nok spare lidt, men når man så husker på, at benzin og diesel ikke er billig, så kan det nok ikke svare sig medmindre man har andre ærinder i nærheden.

Jeg ville vide, hvordan sådan en fest skulle skrues sammen, hvis jeg havde frit spil rent økonomisk. Men da vi var nødt til at have de økonomiske briller på, blev det til en fest, hvor vi stod for alt selv.

Borde, køleskab, grill og stole blev lånt. Vi havde en masse bordpynt fra gamle fester, som kunne genbruges i et stort miks til fødselsdagsfesten. Vi købte diverse drikkevarer på tilbud. Maden var af den nemme og lidt billigere slags: Svinemørbrad i stedet for oksemørbrad, hvilket faktisk blev et hit, da vi havde rullet det i bacon og grillet det. Det var faktisk ret lækkert, så længe jeg ikke selv skulle grille 😉

Jeg købte skrællede kartofler, der kom i ovnen med timian og olivenolie. Jeg har ikke kræfterne til at skrælle 8 kg, men det betød dog en ekstra udgift. Heldigvis fik jeg lavet en god aftale med vores lokale brugs, så det ikke kostede mere end 5 kr. pr. kg.

Bo bagte brød og jeg lavede lidt forskellige salater. Desserten bestod af jordbærtærter med chokolade og råcreme, hvilket er min mands yndlingsdessert. Så det var ikke fancy mad, men gæsterne syntes, at det var godt – og det er jo tit i sidste ende det vigtigste at hygge med en masse gode mennesker.

I dagligdagen lægger jeg ikke skjul på, at det er svært at leve på en overførelsesindkomst og ja, det koster noget at holde disse arrangementer. MEN det var hyggeligt og det hele værd, også selvom jeg i dagene efter havde smerter, træthed og feber.

I stedet for at fokusere på smerterne har jeg husket mig selv på, at jeg har gjort noget for ham, jeg har kær. Manden min var så glad og syntes, at han havde en skøn aften med masser af dejlige mennesker, der holder af ham. Det gjorde dagen helt speciel.

Man kan indimellem glemme gigten, hvis man gør noget for andre!

Knus
Lisbeth

M-DK-00000614/Version 1.0/Nov2022