En barndomsdrøm går i opfyldelse

14/1-2018

Efter at have drømt om det i mange år, kunne vi krydse to af vores ønsker fra vores ”bucket list” af på vores sommerferie i USA. Den største oplevelse for mig har helt klart været Disney World. Og nej, Disney World er ikke blot for børn – men også i høj grad for barnlige sjæle i alle aldre!

Efter mange dage med fuld fart over feltet, skulle det hele synke ind, før jeg kunne samle alle indtrykkene til at skrive om min oplevelse, som er en af mine højeste drømme, der er gået i opfyldelse.

Livet med leddegigt

Magisk, eventyrligt og fortryllende

Har du nogensinde følt, at noget har været magisk, eventyrligt og fortryllende? For mig er Disney indbegrebet af disse tre ord.

Det er svært at forklare Disney med ord alene – for mig er det synonym med kærlighed, venlighed og vidunderlighed. Disney får os til at drømme os ind i en verden, som er helt igennem god, og hvor ingen vil hinanden det ondt – altså sådan rigtig. Det er Disney for mig! Et sted hvor alt kan blive virkelighed, og hvor der ingen dårligdom findes. Derfor var oplevelsen for mig også meget speciel.

Vores lille familie har været i Disneyland Paris syv gange, og nu var det tid til at se den rigtige ”park”. Samtidig skulle vi vurdere, om det var et sted, vi havde lyst og økonomi til at holde vores 25 års bryllupsdag om små 3 1/2 år.

Området var meget stort, og jeg tænkte med to dage i parken, måtte der være tid til at se hele Disney World! Men dette var desværre ikke tilfældet. Disney World var større, end jeg havde forventet. Vi nåede kun tre af parkerne, og i den ene Disney Park (Magic Kingdom) var der 5 parker alene – det tog derfor lidt tid bare at gå rundt og se det hele.

Men vi fik set og prøvet rigtig meget – måske også for meget, for da jeg vendte retur til Danmark, var det med en overbelastning af fodled, hofter og ankler.

Har du været i Disneyland Paris? Hvis du har, så ved du, at det med det franske sprog kan være lidt af en udfordring, og det kan tage lidt af det sjove ud af forlystelserne – altså hvis man ikke kan tale fransk!

Det er ikke helt så nemt at se det morsomme i en fransksyngende Ariel eller fransktalende Mickey Mouse. Men det er nu engang vilkårene i Disneyland Paris, og servicen i Frankrig er heller ikke altid lige smilende. Derfor havde jeg også sat mine forventninger højt til besøget i den originale Disney Park i USA.

Men jeg havde nok skruet forventningerne for højt op, og jeg er desværre nødt til at indrømme, at parken ikke helt kunne leve op til mine forventninger. Jeg havde nok forventet mere “magi” over stedet, end der viste sig at være. Jeg følte også, at det i nogle af parkerne handlede mere om det kommercielle aspekt frem for selve oplevelsen.

Men efter at alle indtrykkene er sunket ind, så ved jeg, at det har været en oplevelse for livet. Det er fantastisk at virkeliggøre ens drømme, og det gjorde vi i sandhed med Disney World.

En af de ting, som jeg har lært af livet med gigten i ”rygsækken” er, at livet skal leves i nuet, og at jeg vil gøre mine drømme til virkelighed, så længe jeg kan.

Tak fordi du læste med!

Lisbeth

M-DK-00000614/Version 1.0/Nov2022